2014. január 10., péntek

A Magyar Válogatott első edzése - Sharks Noémi élménybeszámolója

2014.január 5.-én vasárnap volt az elő edzés a válogatottal, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen Budapesten.
Nagyon izgatottan vártam ezt a napot,sőt még talán kicsit féltem is tőle.Új emberek,új edző (aki ráadásul amerikai,így nem tud magyarul),és persze új feladatok,amiket meg kell oldani.


4 órás edzés volt meghirdetve,ami nagy kihívásnak tűnt elsőre,és az is volt.Fél 4-től szállingóztak az emberek a helyszínre, a lelkünkre lett kötve,hogy ne késsünk. 4 órakor mindenki átöltözve várta,hogy most mi fog történni. Tony Hodges az edzőnk,először egy fél órás tájékoztatót tartott a csapat jövőbeni terveiről, illetve az edzések menetéről.


Fél 5-kor neki álltunk az alapos bemelegítésnek,majd a fiúk erősítettek,mi lányok pedig nyújtottunk,és a hajlékonysági elemeket gyakoroltuk. Ez kb. egy óráig tartott,majd kaptunk 5 perc szünetet. 
Az ezután következő egy órában egy összetettebb emelést tanultunk,ami elég veszélyes volt. Azonban a fiúk nagyon megbízhatóak és rutinosak,így egy flyer-nek sem kellett aggódni, hogy nem kapják el,ha esetleg félresikerül a mutatvány. 
Olyan gyorsan repült az idő,hogy észre sem vettük,hogy már a fél edzés eltelt.
Fél7-től fél8ig megtanultuk a szurkolói szöveget,és elkezdtük hozzá a koreográfiát. A buzdítás a cheerleaderek legfontosabb feladata.


Ez egy kicsit elhúzódott,így háromnegyed 8-kor kezdtük el a levezető nyújtást, a végén volt egy kis csapatösszetartó beszélgetés. Hivatalosan 8 óráig tartott az edzés, de szinte mindenki ott maradt fél 9-ig az akrobatikai elemeket gyakorolni (szaltó, flikk, stb), amelyeket egymásnak segítettünk javítani.
A végére nagyon elfáradtunk,de szerintem mindenki pozitív élménnyel tért haza.Szuper embereket ismertem meg,és izgatottan várom a következő edzést!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése