2014. január 6., hétfő

ÉTC Cheerleading Championship

A verseny napja 2013. december 1-je volt. Erre a dátumra, erre az egy napra készültünk hónapokon keresztül, hogy összemérhessük tudásunkat nem csak magyar, hanem nemzetközi csapatokkal is. Egy korábbi cikkben olvashattátok, hogyan is készültünk fel fizikailag erre a versenyre. Ám az előkészületekhez nem csak a sok gyakorlás, hanem a megfelelő megjelenés is hozzátartozott. 
A verseny előtti héten tartottunk egy próba napot, amikor kipróbáltuk milyen haj, illetve milyen smink áll jól a csapat tagjainak. Íme a végeredmény:



A smink elkészítésében a csapat segítségére Sharks Captain Fafa, és Sharks Teacher Eszti volt, míg a kontyokat Sharks Bertának, illetve Sharks Dóri anyukájának köszönhettük. 
Amikor elérkezett a várva várt nap, reggel fél 8-kor gyülekeztünk, és vártuk a buszunkat. Az út Érdig nagyon jó hangulatban telt. A korai ébresztő gondolatát és az álmosságot hamar elfeledtették velünk Sharks Fafa játékai, amiket előző este állított nekünk össze meglepetésként. A játékok között előfordult keresztrejtvény, amiben egymásra vonatkozó kérdések szerepeltek, és a megfejtése ’GYŐZTES CSAPAT’ volt. Ez volt a kedvenc. ;)
Mikor megérkeztünk a helyszínre, 10 perc állt a rendelkezésünkre, hogy lepakoljunk, és induljunk is a bevonulásra. A csapatok mind bevonultak, és mi büszkén mosolyogtunk a kék-fehér egyenruhánkban.



A csapatok bemutatkozása után kezdődött is a ’lényeg’. A csapatok és a kategóriák gyorsan váltották egymást, ám nekünk még rengeteg időnk volt, hiszen mi csak 16:30-ra lettünk kiírva. Egy darabig néztük a különböző kategóriákat a nézőtérről, ám idővel nekünk is készülődnünk kellett. „Hihetetlen, hogy ilyenkor mennyire gyorsan telik az idő!” – mondogatta mindenki. A mi kategóriánk közeledtével kezdett izgulni a csapat. Sharks Coach Andi nyugtató gyakorlatai viszont remekül beváltak! 
Nekiláttunk délben a smink, illetve haj elkészítéséhez, ami a próba napnak köszönhetően viszonylag zökkenő mentesen zajlott. A mű szempilla felhelyezésével kapcsolatban viszont azt hiszem van még mit tanulunk!:)))


A verseny szünetében hivatalosan is bemutatkozott az első Magyar Cheerleader Válogatott!!!
Nagyon büszkék vagyunk Sharks Noémire, aki immáron nem csak a Sharks Ladies hanem a magyar válogatott tagja is!


Mikor elkészültünk mindennel, ami a megjelenésünket illeti, következett egy nagyon fontos feladat. A bemelegítés! Jól átmozgattuk mindenünket, nehogy bárki is megsérüljön tánc közben. A nagy izgalmak közepette néhány fotóra is maradt időnk.



Aztán elérkezett az idő! A verseny legizgalmasabb része, amikor 2 és fél perc áll a rendelkezésünkre, hogy megmutassuk mindazt, amire hónapokon át keményen készültünk. Ahogyan mondani szokás: „Ezen áll, vagy bukik minden!”





Mindenki a maximálisat nyújtotta, és odatette magát úgy, mint még soha!:) Néhány ellenféltől is elismerő szavakat kaptunk, és úgy éreztük ez az, ami igazán számít. A dobogóra ugyan nem kerültünk fel, de tapasztalattal és egy új élménnyel gazdagabbak lettünk.

Az alábbi linken Ti is megtekinthetitek a koreográfiánkat: 

Természetesen két pót tag is edzett és utazott velünk. Név szerint Sharks J. Laura és Sharks J. Szandi voltak ők. Sharks J. Laura beszámolóját olvashatjátok:

"Mikor Sharks Coach Andi megkért hogy legyek pót tag, nagyon örültem neki. Egészen addig csak a junior csapatban edzettem,és így lehetőségem nyílt betekinteni a senior csapatba is. A lányok mind nagyon kedvesek voltak, mindig nagyon jó hangulatban teltek az edzések.Sokat nevettünk,de persze nagyon kemény edzéseink voltak.

A verseny előtti időszak nagyon fárasztó volt. Mivel én mind a junior és mind a senior csapatban is edzettem,eleinte heti 4, később 5,de volt hogy heti 6 edzésem is volt. Ezenkívül még otthon is mindennap edzettem,hiszen mikor bekerültem a csapatba, a lányok már szinte teljesen tudták a koreográfiát,míg nekem nagyon rövid idő alatt kellett megtanulnom a táncot.


Pót tagnak lenni nagyon nagy felelősség,hiszen nem elég ha megtanulod az alapokat,hanem az összes csapattag helyére azonnal be kell tudnod állni és le kell táncolnod a részüket a koreográfiába. Persze csak is akkor,hogyha valakivel valami baj történne,ami miatt ne tudna táncolni.
A versenyen a biztonság kedvéért  ugyanúgy lett elkészítve a hajam és a sminkem mint a többieknek.
Az ÉTC championship hatalmas élmény volt és nagyon büszke vagyok a lányokra még így is, hogy nekem nem kellett táncolnom. Mindenképpen előnyömre szolgált ez a pár hónap,hiszen most már én is a senior csapat tagja vagyok:)) "

A továbbiakban sem állunk meg, és nagyban készülünk a következő versenyre! Köszönjük a sok támogatást, biztatást amit eddig kaptunk, igyekszünk még magasabb szintre fejlődni! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése